logo

logo

Diakonia

Seurakuntana haluamme kohdata ja auttaa eri tavoin hädänalaisia. Monesti se toteutuu ihmisten sisäisten taakkojen alueella, mutta myös käytännöllisin arkisin toimin. Seurakuntalaisten hiljaista ja 'näkymätöntä' työtä ihmisten kohtaamisissa emme useinkaan kykene havaitsemaan eikä se ole tarpeellistakaan. 

Seurakunnan vuosittaisen diakoniakartoituksen avulla olemme selvittäneet mitä käytännöllisiä palveluja seurakuntalaiset voisivat tarjota toisilleen ja läheisilleen. Nämä tulokset julkistetaan, ja näin suorat yhteydenotot ja avunpyynnöt ovat mahdollisia. Haluamme olla myös avustusvalmiudessa seurakunnasta ulospäin tarpeiden ja resurssien mukaan.

Myyjäistoiminta on eräs seurakuntaa palveleva toiminta, johon liittyy monen ihmisen käytännöllinen apu. Keväällä ja ennen joulua järjestettävät myyjäiset ovat aktivoineet seurakuntalaisia yhteiseen ponnistukseen ja tuottaneet merkittävän taloudellisen avun seurakunnalle. Kirpputori Lähimmäisen kautta olemme avustaneet maahanmuuttaneita ukrainalaisperheitä sekä toimittaneet vaate-eriä Latviaan suuntautuvalle romaniavustustyölle.

Lauluryhmä Hehkuvat Hiilet on viime vuosina vieraillut palvelukoti Novassa. Näiden hengellisten tilaisuuksien kautta on voitu kohdata vanhuksia ja sairaita diakonian hengessä. Laulyryhmä toimii nykyisin etupäässä seurakunnallisissa tilaisuuksissa.